PROGRESO - MOT ALLE ODDS
Alle ønsker seg vekk fra slummen i Lima. I denne dokumentaren følger vi mennesker som går den vanskelige vegen mot et bedre liv, steg for steg. Mens noen så vidt har begynt, er andre i ferd med å nå målet.

Octaviana og familien har forlatt landsbygden og bygget et hus av pappkasser i Lima. I byen er det i hvert fall en liten mulighet for fremgang... Etter år med hard jobbing har Rosa endelig fått lagt inn vann i skuret sitt, og verdien av det har hun smertelig fått erfare.
21 år gamle Liz kjemper mot et utdanningssystem som systematisk bidrar til å stenge ute de fattigste. Musikk og svart arbeid har fått Alan og familien ut av den verste fattigdommen.
For Leonor og mannen har vegen fra leirehus i slummen til treetasjers villa vært lang. Etter 60 år er jobben gjort og nå er alt klart for gullbryllup.
I løpet av programmet gir også Børge Brende sine synspunkter på slumproblematikken. Hva kan verdenssamfunnet gjøre for å gi slumboerne et bedre liv?

ProgresO - mot alle odds ble vist på NRK i februar 2005. Programmet brukes i norske videregående skoler og ble også vist på et toppmøte ii FN-bygningen i New York, våren 2004.

Programlengde: 27 min.