Startside    
  
Aktuelle lenker:    
  
 
Frode Thuens hjemmeside:    
 
Bladet Psykisk helse:    
 
 

PROGRAM 2: ” RESTART

Sendes på NRK 1: søndag 26. april, kl. 22.35

Å skifte karriere minst en gang i løpet av livet, er noe alle må regne med i vår tid. Det kan være høyst selvvalgt, eller livet gir deg en kilevink, slik at du må skifte kurs. Møt IT-gründeren, skuespilleren og journalisten som tok spranget ut i det ukjente - vekk fra tilsynelatende spennende karrierer …

Jeg har hatt mine femten minutter med berømmelse, men var det viktig? Nei, svarer skuespiller, snart psykolog Helga Mjeldheim, på sitt eget spørsmål. Hun er kjent fra blant annet rollen som plattformsjef i NRK-såpen ”Offshore” og fra teaterscenen.

Helga kom sakte, men sikkert fram til at livet som skuespiller hadde for høye omkostninger. Hun ønsket noe annet og tok et aktivt valg.

Miste seg selv
For andre skjer karriereskiftet under mer dramatiske omstendigheter. Sophie Nyrerød levde et yrkesliv på tvers av hvem hun innerst inne ønsket å være. Et liv som såkalt ”coverjeger” i billedbladet NÅ, var ikke forenlig med å være den omsorgsfulle personen hun hadde et indre bilde av. For Sophie endte det med at hun ble fysisk syk og sengeliggende. I dag har hun funnet seg selv igjen i et liv som billedkunstner.

Gründer av den nye tid
Finn Seldal, suksessrik gründer i IT-bransjen, finner du i dag bak rattet på en taxi. I hanskerommet ligger notisblokken klar. Hans restart har gitt ham muligheten til å hente fram nye sider ved seg selv. I programmet får vi vite mer om ham, som en av de tidlige pionerene i den nye elektroniske tid, og hvordan han gjør motgang til et positivt vendepunkt - en restart.

Vendepunkt
Vendepunkt (sesong 2) er en populærvitenskapelig dokumentarserie om den mentale vegen til et godt liv.
Serien er produsert av Univisjon/Universitetet i Bergen i samarbeid med professor i psykologi Frode Thuen, UiB/HiB.

Manus/regi: Arnt Brandseth/May-Britt SkjelvikProdusert med støtte fra
Extra-midler fra Helse og Rehabilitering
gjennom Rådet for psykisk helse
Universitetet i Bergen
Norsk Psykologforening
Det psykologiske fakultet, UiB
Sparebanken Vest