1. Av jord
Video: Høy   Medium   Lav
2. Den fruktbare balansen
Video: Høy   Medium   Lav
3. Drømmen om edens hage
Video:  Høy   Medium   Lav

Videoen ligger i Windows Media 8 format i tre ulike bredbåndskvaliteter 800/400/200 kbs. Du må ha Windows Mediaplayer installert på maskinen. Denne kan du eventuelt laste ned HER

UTENFOR EDEN
Serien handler om samspillet mellom menneske og natur, og hvordan ulike samfunn verden over utnytter og former landskapene utfra sine behov. Med sin blanding av reiseskildring, natur- og kulturreportasje, historie og mytologi byr de tre programmene på opplevelse og kunnskap i ett.

I de tre programmene får vi innblikk i nye sammenhenger og får se hvordan menneskets bruk av naturen førte oss fra jeger- og sankersamfunnets enkle liv til urbansamfunnets overflod. Seriens forteller og reiseguide er Svein Haaland, som er kjent fra en rekke naturprogrammer i radio og tv.

Utenfor Eden er produsert i samarbeid mellom NRK Program riks i Bergen og Univisjon ved Universitetet i Bergen. Det er det samme miljøet som stod bak seriene En reise i vannets historie og Blå rikdom, som begge ble store internasjonale suksesser.

Arbeidet med serien gikk over flere år, og innspillingen ble gjort i en 15-måneders periode fra sommeren 2003. Opptakene er gjort i Peru, Etiopia, Spania, Nederland, Tyrkia, Irak, Nepal, Kina, Tibet, Hellas, USA, Svalbard og Vestlandet.

www.univisjon.no/eden